6 березня 2013р.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

I. Організаційні питання.

 

1. Про підтвердження рішень Комітету щодо питань, розглянутих членами Комітету 20 лютого 2013 року.           

Про призначення позачергових місцевих виборів.

(Рішення: Рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові вибори окремих 38-ми сільських, 4-х селищних та 3-х міських голів на 2 червня 2013 року (Рішення Комітету) та рекомендувати Верховній Раді змінити дату призначення позачергових виборів у проектах постанов з реєстр. №№ 1201 – 1201-71 з “17 березня 2013 року” на “2 червня 2013року”).

1.2.  Про Звіт Рахункової палати України про результати аналізу формування та здійснення видатків, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам на органи місцевого самоврядування.

(Рішення: звіт Рахункової палати України взяти до відома, звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією щодо розроблення спільно з всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування законопроектів про внесення змін і доповнень до законів України "Про Державний бюджет України на 2013 рік", "Про місцеве самоврядування в Україні" та Бюджетного кодексу України ).

1.3. Про перейменування селища Покровка Сатанівської сільської ради Монастирищенського району Черкаської області.

 (Рішення: не підтримувати подання Черкаської обласної ради щодо перейменування селища Покровка Сатанівської сільської ради Монастирищенського району Черкаської області; рекомендувати Сатанівській сільській раді Монастирищенського району в межах компетенції вжити заходів щодо приведення у відповідність з офіційним обліком назву населеного пункту та вирішення пов’язаних із цим питань.).

1.4. Про перейменування села Єлизаветин Носачевичівської сільської ради Рожищенського району Волинської області.

(Рішення: не підтримувати подання Волинської обласної ради щодо перейменування села Єлизаветин Носачевичівської сільської ради Рожищенського району Волинської області; рекомендувати Носачевичівській сільській раді Рожищенського району в межах компетенції вжити заходів щодо приведення у відповідність з офіційним обліком назву населеного пункту та вирішення пов’язаних із цим питань.).

1.5. Про звернення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Українська асоціація районних та обласних рад” стосовно позиції Комітету щодо строку повноважень депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, обраних на чергових виборах до органів місцевого самоврядування 31 жовтня 2010 року та про доручення Голови Верховної Ради України В.Рибака з цього питання.

(Протокольне рішення: Членам Комітету обговорити звернення у депутатських фракціях, підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднання громадян вивчити дане питання та розглянути його через два тижні на засіданні Комітету).

1.6.  Про звернення Львівської обласної ради щодо внесення змін до Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” та фінансування проміжних виборів за кошти державного бюджету.

 (Протокольне рішення: Поінформувати Львівську обласну раду щодо відсутності законних підстав для виділення з Державного бюджету України коштів на проведення проміжних виборів депутатів Львівської обласної ради та про поданий на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” (щодо фінансового забезпечення підготовки і проведення проміжних місцевих виборів) (реєстр. № 2164 від 01.02.2013, н.д. І.Сех), яким пропонується передбачити фінансування з державного бюджету витрат на підготовку і проведення  усіх видів місцевих виборів.).

1.7. Про звернення Центральної виборчої комісії та Поріченської сільської виборчої комісії Краснодонського району Луганської області щодо ситуації, яка склалася в Поріченській сільській раді.

(Протокольне рішення: звернутися до Голови Луганської обласної державної адміністрації Пристюка В.М. з проханням вивчити ситуацію, яка склалася в Поріченській сільській раді Краснодонського району Луганської області у зв’язку з достроковим припиненням повноважень 12-ти з 16-ти депутатів сільської ради, та надати Комітету свої висновки і пропозиції задля прийняття Комітетом відповідного рішення з цього питання, а також поінформувати про стан розгляду питання Комітетом Поріченського сільського голову Долотінову О.А.)

1.8. Про позаштатних консультантів Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

 (Рішення: Підтримати пропозицію щодо кандидатур В.В.Кравченка, Директора Центру правової допомоги містам Асоціації міст України, та В.Л.Федоренка, декана юридичного факультету Національної академії внутрішніх справ на позаштатних консультантів Комітету).

1.9. Про створення Робочої групи Комітету з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону про місцевий референдум (реєстр. № 0867).

(Рішення: утворити Робочу групу Комітету, призначити її керівником народного депутата України Бондаренка В.Д., доручити йому сформувати персональний склад групи та подати його на затвердження Комітету, підготувати законопроект та подати на розгляд Комітету у квітні 2013 року).

1.10. Про підготовку до проведення круглого столу Реформа інституту місцевого референдуму: участь громадськості в урядуванні.

(Рішення: провести 13 березня 2013 року о 10:00 круглий стіл “Реформа інституту місцевого референдуму: участь громадян в урядуванні”, керівником робочої групи з підготовки проведення круглого столу призначити народного депутата України Бондаренка В.Д.).

1.11. Про календарний  план проведення засідань Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування  та його підкомітетів на період другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання (лютий - липень 2013 р.).

(Рішення: Затвердити календарний план проведення засідань Комітету).

1.12. Про звернення керівників Бюро технічної інвентаризації України щодо недопущення припинення діяльності Бюро технічної інвентаризації:

(Рішення: направити звернення керівників БТІ до Комітету з питань економічної політики, який є головним з опрацювання законопроектів у сфері технічної інвентаризації, делегувати членів Комітету - народних депутатів України Дудку О.І. та Близнюка А.М. для представлення позиції Комітету на комітетських слуханнях щодо проблематики державної реєстрації прав на нерухоме майно та технічної інвентаризації, що організовуються Комітетом з питань економічної політики).

(Пропозиція Комітету)

Доповідає: Голова Комітету  - Жванія Д.В.

       Супроводжує: Завідувач секретаріату Комітету - Малюга А.В. 

 

2. Про хід підготовки до проведення 13 березня 2013 року круглого столу “Реформа інституту місцевого референдуму:участь громадян в урядуванні” (Рішення Комітету).

Координує та доповідає: голова підкомітету  - Бондаренко В.Д.

       Супроводжує: старший консультант секретаріату Комітету - Маковський О.А. 

 

II. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

3. Про проект Постанови про призначення чергових виборів депутатів Київської міської ради та Київського міського голови  (реєстр. №1030, н.д. В.Кличко, В.Ковальчук, В.Карпунцов) (Висновок Комітету)

Координує: Секретар Комітету - Князевич Р.П.

Доповідає: голова підкомітету  - Бондаренко В.Д.

       Супроводжує: головний консультант секретаріату Комітету - Дмитрук Л.В. 

 

4. Про проект Постанови про призначення позачергових виборів Київського міського голови та депутатів Київської міської ради  (реєстр. №1034, н.д. В.Яворівський) (Висновок Комітету)

Координує: Секретар Комітету - Князевич Р.П.

Доповідає: голова підкомітету  - Бондаренко В.Д.

       Супроводжує: головний консультант секретаріату Комітету - Дмитрук Л.В. 

 

5. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну службу" (щодо використання службового транспорту) (реєстр. №1122, н.д. А.Павловський, Ю.Стець, О.Бригинець) (Висновок Комітету)

Координує: Заступник Голови Комітету - Сиротюк О.М.

Доповідає: голова підкомітету - Буховець О.Ю.

Супроводжує: головний консультант секретаріату Комітету - Шкуріна Л.Б.

 

6. Про проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про всеукраїнський референдум" (реєстр. №1088, н.д. В.Яворівський) (Висновок Комітету)

Координує: Секретар Комітету - Князевич Р.П.

Доповідає: голова підкомітету  - Бондаренко В.Д.

       Супроводжує: старший консультант секретаріату Комітету - Маковський О.А. 

 

7. Про проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про всеукраїнський референдум" (реєстр. №1088-1, н.д. С.Власенко) (Висновок Комітету)

Координує: Секретар Комітету - Князевич Р.П.

Доповідає: голова підкомітету  - Бондаренко В.Д.

       Супроводжує: старший консультант секретаріату Комітету - Маковський О.А. 

 

8. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний Гімн України" (щодо відновлення автентичної редакції Державного Гімну України) (реєстр. №1128, н.д. О.Канівець) (Висновок Комітету)

Координує: Заступник Голови Комітету - Парасків О.Д.

Доповідає: голова підкомітету  -  Гладій В.І.

Супроводжує: головний консультант секретаріату Комітету - Федоренко Ю.В.

 

9. Різне.

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку